سبد خرید

جمع خرید 0

تشخیص نقره اصل با راهکارهای %100 تضمینی

تشخیص نقره اصل با راهکارهای %100 تضمینی

در بی گرانی های یکی دو سال اخیر قیمت نقره هم رشد زیادی داشت به حدی که از هر گرم سه هزار تومان به هر گرم بیست هزار تومان رسید و هنوز هم قیمت نقره هر روز بالا وپایین میرود. این مطلب برای آن دسته از عزیزانی که دوست دارند به عنوان سرمایه نقره تهیه کنند شاید مفید باشد.

راه های تشخیص نقره اصل از بدل چیه؟

تشخیص نقره اصل

خوب حتما همه میدانید نقره چیست و چه ارزشی دارد.
در بی گرانی های یکی دو سال اخیر، قیمت نقره هم رشد زیادی داشت به حدی که از هر گرم سه هزار تومان به هر گرم بیست هزار تومان رسید و هنوز هم قیمت نقره هر روز بالا وپایین میرود. این مطلب برای آن دسته از عزیزانی که دوست دارند به عنوان سرمایه نقره تهیه کنند شاید مفید باشد.
شما اگر قصد خرید نقره های کار شده برای مثال انگشتر نقره و یا نیم ست و سرویس نقره را دارید باید راه تشخیص نقره از بدل را بشناسید. برای این منظور باید بدانید که رنگ نقره ای به تنهایی دال بر نقره اصل بودن زیورآلاتی که میخواهید بخرید نمی باشد چرا که امکان دارد زیورآلاتی که قصد خرید آن را دارید فقط یک بدلیجات ساده با آبکاری نقره ای باشد و شما در تشخیص نقره از بدل اشتباه کرده باشید. راه کار های متفاوتی برای مطمئن شدن از جنس نقره وجود دارد که تست نقره با روش های مختلفی که در ادامه مطرح میشود جزء محبوب ترین و پرکاربرد ترین روش ها هستند.

همچنین برخی افراد فقط به علامت 925 که بر روی آن نقره جات حک شده بسنده میکنند و میگویند فلان انگشتر یا دستبند علامت 925 یا همان نقره استرلینگ را داشت. کم نیستند آدم هایی که با گران شدن نقره خام دست به تقلب در فروش میزنند. چرا که خیلی از افرادی که قصد فروش نقره جات خود را دارند هنگام مراجعه به ما برای فروش نقره جاتشان تازه متوجه میشوند که زیورآلاتشان نقره نیست خیلی هایشان همین علامت 925 را هم روی زیورآلاتشان دارند ولی نقره نیستند و هنگام خرید زیورآلات در تشخیص نقره از بدل دچار اشتباه شده اند و سرشان کلاه رفته است.

پس به این نکته توجه داشته باشید که تشخیص نقره با علامت 925 یا همان استرلینگ راهی ساده اما پر خطر است چرا که ممکن است برخی سود جویان فقط این علامت را بر روی بدلیجات آبکاری شده با نقره حکاکی کرده باشند.

راستیتش رو بخواین امروز 1400/04/11 سر خودم هم کلاه رفت به خاطر اعتماد به علامت حک شده روی زیورآلات بدلی که آبکاری نقره شده بود. اصلا نمیدونم چطور شد یادم رفت اول با سنگ و محک تستش کنم و گردنبند و دستبندی که میخواستم از دست یه مشتری بخرم رو تست نکردم و به مشتری و علامت 925 روی اون دستبند تکیه کردم وپول و هزینه اون دستبند رو دادم و فروشنده رفت بعد اومدم گفتم ای دل غافل نکنه نقره نباشه بزار تستش کنم تست کردن با اسید همان و اثبات بدل بودن نقره ای که علامت925 هم روش حک شده بود همان. حالا باز خوبه خیلی ضرر نکردم و مبلغ 100 هزار تومان شد ضرر من اما این تجربه باعث شد دیگه هیچ وقت تست نقره با تیزاب سلطانی یادم نره.

1. تشخیص نقره اصل با آهن ربا:

نکته ای که برای تشخیص نقره باید بدانید این است که نقره به هیچ وجه جذب آهنربا نمی شود پس در صورتی که زیورآلاتی که قصد خرید آن را دارید به آهنربا نزدیک شد باید مطمین باشید که آن تکه، جواهر یا نیمست یا انگشتر نقره نیست و یا در صورتی که نقره است عیار آن بسیار پایین است و نقره استرلینگ نیست.

در این روش باید آهن ربا را به زیورآلاتی که قصد خریدآن را داریم نزدیک کنیم و اگر آن شیئ به آهنربا نزدیک شد(جذب آهنربا شد) پس یقین بدانید نقره اصل نیست. در این روش تشخیص نقره ما یاد گرفتیم هر زیورآلاتی که به آهنربا نزدیک شود نقره نیست و بدل است در واقع یک روش اساسی برای تشخیص نقره از بدل همین روش تشخیص با آهنربا می باشد.

 

تشخیص نقره اصل با آهن ربا

2. تشخیص نقره با وایتکس

برای اینکه بدونیم نقره ای که خریدیم واقعا نقرست یا بدل با روکش نقره یعنی برای اینکه بدونیم سرمون کلاه رفته یا نه میتونیم از وایتکس که تو همه خونه ها هست استفاده کنیم آخه میدونید وایتکس یه مواد اسیدیه و اسیدی هم که در وایتکس هست با فلز نقره واکنش نشون میده پس یه راه سادست برای تست و تشخیص نقره از جنس فیک و تقلبی بریم سر اصل متلب و اون اینکه چجوری با وایتکس بفهمیم چی به چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

تشخیص نقره اصل با وایتکس

برای این تست لازمه چند قطره از وایتکس رو بریزین روی زیورآلاتی که خریدین و بعد از چند ثانیه میبینین که اون نقطه رنگش تغییر میکنه سیاه شد بدونین که نقره خریدین و اگه رنگ هایی که میبیننین غیر از این بود شما یک محصول بی کیفیت و یک زیورآلات نقره تقلبی خریدین !!!!.در واقع بدلیجات خریدین نه نقره جات.

البته من برای تست اینکه وایتکس چه بلایی سر نقره میاره یکی از انگشتر های ساخته شده در کارگاه نقره سازی خودم رو درون یک ظرف وایتکس قرار دادم و بعد از چند دقیقه انگشتر نقره رو از ظرف وایتکس خارج کرده و شستم و عکسش رو گرفتم تا روش تست نقره با وایتکس رو به شما یاد بدم.

تشخیص نقره اصل با وایتکس

همونطور که میبید حلقه نقره ای که در وایتکس بوده کاملا سیاه شده و این روش تست نقره با وایتکسه حالا شاید بگید خوب بدلیجات هم در برخورد با وایتکس سیاه میشن پس از کجا بفهمیم نقره خریدیم یا بدلیجات ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ جواب کلیدی اینجاست این انگشتر نقره رو بعد از این که سیاه شد میتونید با فرش یا موکت یا مسواک و خمیر دندون و یا هر چیز دیگه ای مثل اینها به راحتی تمیز کنید. (البته فرشی که از پشم باشه یا فرشی که از نخ باشه نه فرش های پلاستیکی که جدیدا تو خونه ها کاربردش زیاد شده از اون فرش قدیمی های دست بافت !!!. ) و دوباره مثل روز اول تحویل بگیرید ولی بدلیجاتی که در برخورد با وایتکس سیاه شده دیگه مثل قبل نمیشه همینجوری سیاه میمونه امید وارم از خوندن این مقاله سیر نشده باشید یادت نره تا آخر مقاله رو بخونی!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

3. تشخیص نقره خالص با تست وزن

خوب یه روش دیگه برای تشخیص نقره خالص یا نقره پنبه وجود داره و البته بدرد نقره سازا میخوره اینه که نقره رو با روشی که در زیر توضیح داده میشه تست کنن!!!

در این روش باید یک ترازوی دقیق کوچیک داشته باشیم (که البته نقره ساز ها و طلا ساز ها دارن) یک ظرف و یه مقدار آب مقطر و نقره خالص شده یا همون نقره پنبه یا نقره 999 مراحل کار به این صورته که ابتدا نقره خالص رو بر روی ترازو قرار میدیم و وزنش رو یاد داشت میکنیم

تشخیص نقره اصل با تست وزن

در مرحله بعد باید ابتدا ظرف آب رو روی ترازو قرار بدیم و بعدش ترازومون رو صفر کنیم در مرحله بعد نقره رو درون ضرفی که با آب مقطر پر شده بریزیم و دوباره نقره رو همراه اون ظرف آب مقطر میکشیم تا بتونیم بفهمییم نقرمون خالصه یا نه، به تصویر زیر نگاه کنید، راستی در این مرحله هم باید وزن رو یاد داشت کنیم.

تشخیص نقره اصل با تست وزن با آب مقطر

بعد از اانجام فرایند فوق کافیه که اعداد رو بر هم تقسیم کنیم 

در صورتی که حاصل تقسیم عدد اول بر عدد دوم برابر بود با عدد یک بود نقره ای که خریدین یه نقره با درج خلوص خیلی بالاست همون نقره 999 یا نقره پنبست

59.31/59.46=0.9974772956609

میبیننین که عددمون خیلی به یک نزدیکه و نقرمون یه نقره خالص با درصد خلوص بالاست البته نقره ای که تا اینجا دیدید نقره با عیار 0.997 درصده که تولید خودمونه یعنی خالص سازیی نقره با خودمه امید وارم از خوندن این مقاله تا اینجا لذت برده باشید

4. تشخیص نقره با سنگ و محک 

تشخیص نقره اصل با سنگ و محک

تشخص نقره از بدل راه دیگه ای هم داره و اون تست نقره با تیزاب سلطانیه یه محلول اسیدی که از ترکیب اسید نیتریک و اسید کلریدریک ساخته شده البته شما در کنار این اسید باید یک سنگ هم داشته باشین سنگی که قصاب ها باهاش چاقوشونو تیز میکنن!!!!!!

خوب برای اینکه بتونیم بفهیم نقره خریدیم یا بدل بهتره موقع خرید زیورآلات از فروشنده بخواهیم که اصالت نقره را برای ما تایید کند یعنی از او بخواهیم با سنگ و محک نقره را تست کند تا نتیجه را خودتان ببینید.

روش کار به این صورت است که ابتدا نقره را بر روی سنک میکشیم تا یک خط از نقره بر روی سنگ به جا بماند. در مرحله بعد یک قطره از محک را بر روی رد بجا مانده از نقره بر روی سنگ میریزیم و چند لحظه منتظر میمانیم.

پس از چند ثانیه اگر رد زیورآلات که خریدیم پاک شد مطمینا نقره نیست.

اگر ماند و به رنگ آبی در آمد نقره با عیار بالای 900 میباشد و در صورتی که رد بر جای مانده بر روی سنگ محک به رنگ سبز در آمد نقره با عیار کمتر از 800است 

5. تشخیص نقره از روی صدای زنگ نقره

یکی دیگه از راه های شناخت نقره زنگ صدای نقره هستش و اگه تو این کار با تجربه باشید و در واقع یه انگشتر باز و یا یه فروشنده نقره و یا سازنده زیور آلات نقره باشید به راحتی میتونید با استفاده از صدای انگشتر بفهمید نقرست یا بدل زیورآلات بدلی بعد از خوردن به اجسام صدای زنگ گونه خاصی میذن ولی نقره جاد در تماس با یک دیگر و یا اجیام دیگه فقط یک صدای "دوپ" یا "دام" میدهند.

6. تشخیص نقره با تست حرارت 

یکی دیگر از روش های تست و تشخیص نقره از بدل تشخیص از طریق تبادل دما یا تست حرارتی است البته در این روش بر عکس اسمش هیچ گونه حرارتی در بین نیست اما موضوع چیست پس چرا به آن تشخیص حرارتی میگویند کافیست تا دو تکه یخ داشته باشیم هم اندازه و در محیط اتاق آن ها را قرار دهیم با این تواوت که یخ اولی را بر روی یک صفحه نقره قرار میدهیم و یخ دوم را بر روی بشقاب یا داخل سینی میگذاریم پس از مدت زمانی اندک مشاهده میشود که یخی که ب ر روی صفحه نقره بود آب شده، ذوب شده و از بین رفته است در حالی که قطعه یخ دیگر هنوز ذوب نظده و حتی نصف هم نشده از این طریق میتوان فهمید نقره ای که خریداری کرده ایم نقره ااصلی است یا بدل. این تا اینجای کار که در همه سایت ها هم آمده است اما اگر آتش دارید حتی فتدک معمولی دارید میتوانید فندک را به یک طرف صفحه نقره تان بگیرید به سر عت دست شما میسوزد و حرارتی که به آن سمت نقره داده اید فاصله بین آتش و دست شما را به سرعت میپیماید و شما را میسوزاند حال میتوانید این کار را با یک تکه آهن انجام دهید اثری از سوختن نیست حتی دستتان گرم هم نمیشو این خاصیت نقره خاصیت تبادل گرمایی نام دارد که در بقیه فلزات کمتر است. 

تشخیص نقره اصل با حرارت

7. تشخیص نقره با سرکه

خوب همونطور که میدونید سرکه از جنس اسیده و در واقع ph اسیدی داره و شبیه به سایر اسید ها عمل می کنه این تا اینجای کار بدونید سرکه اسیده و اسید ها چه بلایی سر نقره میارن همون بلایی که وایتکس سر نقره می آورد چی بود یادم رفت!!! اها نقره رو سیاه میکرد. اینم همینجوره اسید سرکه نقره رو میخوره و سیاه میکنه البته سطح روی نقره رو بعد از این که نقره سیاه شد چی چجوری بفهمیم نقره خریدیم یا بدلیجات خوب بدلیجاتم اگه باشه حتما واکنش نشون می ده و سیاه میشه ؟؟؟؟ راه حل چیه پس باید بگم دقیقا فرآیندتشخیص نقره با سرکه شبیه فرایند تشخیص نقره با وایتکسه، پس در این مرحله کافیه نقره ای که داخل سرکه انداختیم رو با پنبه پاک کنیم یا یا یه تیکه پارچه تمام نخ یا با پتوی نخی میبینید که نقره تون سفید سفید سفید شد ولی اگه بدلیجات خریده باشید دیگه رنگش بر نمی گرده.

8. تشخیص نقره با یخ

این روش هم مثل سایر روش های تشخیص نقره روشی جالب و پرکاربرد و البته قابل تست در خونه می باشد. این روش برای تست نقره برای کسایی مفیده که نقره رو به صورت سکه یا شمش نگهداری میکنند، و برای تست کافیه که شمش نقره یا صفحه نقره ای که دارین را بیارین و روی میز درون یک سینی یا بشقاب قرار بدین مثل  تصویر زیر

تشخیص نقره اصل با یخ

سپس یک تکه یخ رو روی اون بذارین هم زمان با این کار یک تکه یخ دیگه که دقیقا هم اندازه یخی که روی نقره گذاشتین هست رو در یه بشقاب دیگه قرار میدین با این تفاوت که دیگه نقره ای توی بشقاب دوم در کار نیست، یه مدت صبر میکنید و به یخ ها نگاه میکنید اگر آزمایش رو درست انجام داده باشید میبینید که یخ روی نقره خیلی کوچکتر از یخی هست که توی بشقاب دیگه قرار دادین درست شبیه به تصویر زیر

تشخیص نقره اصل با یخ

و از این طریق میتونید مطمئن بشین که نقره شما اصل هست. این روش رو بعضی ها تست با حرارت میخونند ولی من ترجیح میدم همون اسم تست یخ رو براش به کار ببرم. دلیل اینکه یخ روی نقره بیشتر ذوب شده هم میدونید دیگه نقره به شدت رساناست و چه برق و چه دمای اطراف رو به سرعت از خودش عبور میده.  توی تصاویر بالا میبینید که با وجود اینکه  چوب قرار گرفته زیر یخ ها عایقه ولی با این وجود یخی که روی  صفحه نقره قرار گرقته به صورت کامل ذوب شده  است.

این مقاله هر چند وقت یک بار به روز میشود جهت اطلاع از روش های تست هر هفته سری به این مقاله بزنید.



سوالات متداول

در این روش کافیست نقره تان را درون ظرفی از آب لیمو قرار دهید و یک روز بگذارید نقره در آب لیمو بماند پس از یک روز نقره شما تغییر رنگ میدهد و رنگش به سیاه یا رنگ دودی تغییر میکند. حال نوبت به شستن نقره ایست که درون آب لیمو خوابانده بودید. انگشتر نقره ای که سیاه و کدر شده بود را درون ظرف آبلیمو قرار داه بودید پس از شستن و تمیز کردن نقره با اسکاج نرم یا لیف، به رنگ نقره ای شفاف در می آید. از این روش میتوانید برای تمیز کردن ظروف نقره یا انگشتر نقره ای که دارید استفاده نمایید و روش خوبی نیز برای تشخیص نقره می باشد.


روش های مختلفی برای تشخیص نقره وجود دارد از جمله تست نقره با آهنربا، وایتکس و آبلیمو که هر کدام به طور مفصل در مقاله تشخیص نقره برای شما شرح داده شده است. نقره نباید جذب آهن ربا شود، همچنین نقره ای که کدر شده یا زرد شده است و به رنگ کره ای در آمده است پس از قرار داده شدن در ظرف آبلیمو به مدت 24 ساعت و سپس شستن نقره با آب و لیف نرم دوباره مثل روز اولش نو میشود.


برای تشخیص نقره با حرارت دو روش مختلف وجود دارد که مختص به همه افراد است و همه میتوانند در منزل از این دو روش استفاده کنند. یکی تشخیص نقره با یخ است که چون نقره بشدت رسانا است و تبادل دمایی را سریع انجام میدهد یخ قرار گرفته شده بر روی نقره سریع تر ذوب میشود و دیگری استفاده از منبع گرما است که بازهم چون نقره خیلی سریع گرما را از خود عبوذ میدهد اگر یک سمت نقره یک شمع یا یک فتدک بگیرید ظرف مدت کوتاهی طرف دیگر نقره گرم میشود به حدی که اگر به نقره دست بزنید میسوزید که البته هر دو روش با تصویر در مقاله تشخیص نقره به شما آموزش داده شده است.


خوب این روش یک روج جالب برای تشخیص خلوص نقره است کسانی که با نقره سر و کار دارند اگر میخواهند خلوص نقره شان را تست کنند پس از ذوب و ریختن شمش نقره باید سطح شمش نقره را نگاه کنند اگر سطح شمش نقره به مانند قله در آمده بود و پر ار جوش های قله مانند بود آن نقره بدون شک یک نقره خالص با عیار 999 می باشد و ضمنا هنگاه ذوب نقره خالص مواظب باشید اگر دمای ذوب کمی و فقط کمی پایین بیاید باعث میشود تا نقره از بوته دوب مانند آتش فشان به بیرون پرتاب شود پس دقت کنید اگر در حال خالص سازی نقره هستید دمای مشعل ذوب را تا میتوانید بالا ببرید.


عباس روستایی

عباس روستائی حسین ابادی

سلام من عباس روستائی هستم مدیر و موسس سایت سیلورا . کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار دارم و استاد دانشکده خوارزمی ملایر. عاشق نقره سازیم و یه کارگاه نقره سازی دارم که هر چی دلت بخواد توی کارگاه نقره سازیم تولید میکنم . به شدت دنبال یادگیری هستم و همه جوره از یادگیری مباحث مربوط به حوزه کاریم برنامه نویسی استقبال میکنم و دوست دارم اطلاعات بیشتری در مورد نقره و روش های مختلف ساخت زیورآلات بدست بیارم.هرچند در این زمینه تجربه ای 5 ساله دارم ولی بازم دوست دارم یاد بگیرم. عاشق نوشتن هستم ومقالات مختلفی تو حوزه زیورآلات نوشتم و سعی میکنم هرچی یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بذارم . امید وارم از خوندن مقالاتم راضی باشید وبا خوندن مقالات وب سایتم به دانشتون اضافه بشه و اطلاعات عمومیتون بالاتر بره .

مشاهده اطلاعات بیشتر